Ritim hayatımızın temelinde var olan en güçlü yapı taşlarından birisidir. Fakat gerek içinde bulunduğumuz çağın getirdiği gereklilikler gerekse yüksek tempoda çalışma ve eğitim hayatları bizi daha ritimsiz ve hareketsiz bir toplum olma yönünde ilerletmektedir.
Hayatımızda ritim olmadan yapamayacak olduklarımızı listelesek, önümüze inanılmaz derecede uzun bir liste çıkacaktır. Yürümek, koşmak, dans etmek, oyun oynamak, sayı saymak, konuşmak, nefes almak, kalp atışlarımızın ve kan basınçlarımızın temposu gibi pek çok şey doğanın ve bilinçaltımızın bize yaşatmış olduğu doğal ritim seleksiyonunun ürünüdür. Bazı ritimsel olgular istemsiz hareket etse de bazı durumlarda, bu ritmik yapıyı bizim düzenlememiz ve kontrol etmemiz gerekmektedir. Küçük yaşlardan başlayarak, çocuklarımıza, el çırpmayı, el vurmayı öğretiriz. Müziğe tempo tutmak gibi pek çok şey çocukluğumuzdan öğrendiğimiz ritim adetlerindendir.
Çocuklarımız artık, eskisi gibi, el çırpmıyor, koşmuyor, konuşmuyor, yürümüyor hale geldiler. Yürüme koşma, konuşma gibi pek çok ritimsel yapıyı ilgilendiren konularda, ritim eğitiminin geç alınması, ileride çok daha zorlu dönemler yaşatabiliyor. Neticede ritim eğitimi çocuklukta alınması gereken bir eğitimdir. İleriki yaşlarda bu eğitimin alınması oldukça zorlaşmaktadır.
Ritim eğitimi için, özellikle sayısal zekânın gelişmesinde oldukça önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, analitik düşünme, ritmik sayabilme, problem çözebilme, gibi becerilerin ritim eğitimi sayesinde geliştiğini ve söylemektedir. Erken yaşta alınan bu eğitim sayesinde, çocuklarını için, ileride daha pozitif düşünebilen, analitik ve sayısal yanları gelişmiş olan bireyler olarak hayatlarına devam etmesinde önemli bir rol oynayabilirsiniz.
Avrupalı uzmanların sürekli vurguladığı, şiddet eğilimi, duygusal düşünme ve duygusal zekâ gelişiminde ritim eğitimi ve vurmalı çalgı eğitiminin faydası oldukça önemlidir. Vurmalı çalgılarla yapılan eğitimlerin olumlu etkilerini belgeleyen pek çok psikolojik ve analitik bilimsel çalışma mevcuttur. Bu eğitimi alan çocuklarda duygusal zekânın ilerlediği, şiddet ve agresifliğin atıldığı, analitik düşünme ve sayısal zekânın gelişim gösterdiği defalarca kanıtlanmış ve uygulanan çocuklarda ileriki yaşlarda yapılan gözlemlemelerde, bu eğitimin olumlu yanlarının devam ettiği görülmüştür.
İzmir ritim kursu olarak hizmet verdiğimiz Zeybek Sanat bünyesinde, çocuklarınızın hem duygusal zekâlarının gelişimi, hem analitik düşünme yeteneklerinin gelişimi, şiddet ve agresifliğe olan eğilimlerinin azaltılması amacıyla yürütmüş olduğumuz ritim kursu, merkezlerimizde gerçekleşmektedir. Çağın gerekliliklerine uygun olarak hazırlanmış, hem uzman ritim eğitmenleri hem de uzman yönetici kadrosuyla, çocuklarının pozitif yönde ilerlemelerine katkı sağlayacak olan bu çalışma sayesinde, çocuklarının hayatlarının pozitif yönde ilerlemesi, pozitif anlamda sayısal ve analitik yönlerinin gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz. Uzman kadromuzun sağlamış olduğu eğitimler, özel ve yetenekli gruplarla devam etmekte ve çocuğunuzun sosyalleşmesine de katkı sağlamaktadır.
İzmir ritim kursu, gerek kadro kalitesinin, gerek çalışma salonunun kalitesinin önemine oldukça önem vermekte ve diğer her branşta olduğu gibi, ritim kursu bünyesinde de özenli ve kaliteli çalışmalar sağlamaktadır.